• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему: «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати!»

Проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему: «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати!»

2019-11-12

/Files/images/pojejna_bezpeka_2019/IMG_20191106_102900.jpg

/Files/images/pojejna_bezpeka_2019/IMG_20191106_103212.jpg Відповідно до спільного наказу управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради та Олександрійського міського районного відділу у ДСНС України у Кіровоградській області від 08.08.2019 року № 439 «Про проведення Тижнів знань безпеки життєдіяльності у навчальних закладах міста у 2019/2020 навчальному році» та з метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи з населенням щодо запобігання травматизму в освітньому процесі й побутового характеру, виховання поважного ставлення до безпеки людини, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань безпечної життєдіяльності учасників освітнього процесу, з метою профілактики дитячого травматизму й популяризації знань правил з пожежної безпеки, в ЗДО № 42 з 04 по 08 листопада 2019 року проведено Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему: «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати!».

З метою активізації знань педагогів з питань протипожежної безпеки та ознайомлення з різними формами профілактичної роботи щодо формування у дошкільнят безпечної поведінки з вогнем, виховання відповідальності за безпеку дітей та власну, бажання допомагати іншим, вихователь-методист Фесун Л.А. 04 листопада 2019 року провела тренінг з вихователями на тему: «Уроки мудрого Добривогника». /Files/images/pojejna_bezpeka_2019/DSCN7996.jpg

Змістовно, методично вірно проведені комплексні заняття в молодших групах «Загаси вогонь маленький» (вихователь Данилів К.Г.), в середніх групах «Щоб не сталось лиха» (вихователі Коробко О.О., Підгорна О.М.), на старших групах «Вчимося запобігати пожежам» (вихователі Скляр Т.М., Горовецька А.О.). В ході занять педагоги формували і закріплювали знання з пожежної безпеки у дошкільнят, як правильно діяти в надзвичайних ситуаціях.

/Files/images/pojejna_bezpeka_2019/DSCN8011.jpg Цікаво проведені дидактичні ігри в молодших групах на тему «Вогонь друг чи ворог» (вихователь Солонько Н.О.), в середніх групах на тему «Принеси вогню води» (вихователі Колосюк В.О., Зюзь С.Г.). В ході їх проведення діти закріпили знання з правил пожежної безпеки. Заслуговує на увагу проведення дидактичних ігор в старших групах на тему «Алло, пожежники, біда!» та «Що для чого?» (вихователі Татарина О.В., Проценко Т.М.), в ході яких вихователі закріпили знання та практичні вміння дітей правильно діяти в надзвичайних ситуаціях. Позитивним є те, що вихователі використали багато демонстраційного та роздаткового матеріалу.

/Files/images/pojejna_bezpeka_2019/IMG_20191106_102656.jpgДля засвоєння в дошкільнят навичок безпечної поведінки під час пожежі, знань та вмінь з пожежної безпеки проведені розваги :

- на молодших групах ляльковий театр на тему «Кицин дім» (музкерівник Долотова О.Б.);

- музичну розвагу на середніх та старших групах «Лісова пригода» (вихователі Підгорна О.М., Горовецька А.О., музкерівник Твердохлєбова Н.Б.).

/Files/images/pojejna_bezpeka_2019/пожежна безпека 064.jpgНа належному рівні проведені бесіди з БЖД різної тематики «Сірники - не тронь, в них вогонь» (молодші групи), «Із сірниками гра – буде біда!» (середні групи), «Сірники не для забави – з ними страшно грати» (старші групи).

Проведена комплексна робота з батьками з пожежної безпеки :

- проведено консультацію на тему «Пожежа – результат власної недбалості»;

- організовано бесіду з батьками на тему «Життя маємо – за нього відповідаємо»;

- розповсюджено пам’ятку для батьків «Як правильно поводити себе під час пожежі?»

- виготовлено папку-пересувку «Як навчити дитину правильно діяти під час пожежі».

/Files/images/pojejna_bezpeka_2019/пожежна безпека 069.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 219

Коментарi