• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Проведення тематичних занять та розваг "Великдень славимо, свято зустрічаємо!"

Проведення тематичних занять та розваг "Великдень славимо, свято зустрічаємо!"

2019-05-11

/Files/images/velikden_2019/DSCN1223.jpg

/Files/images/velikden_2019/DSCN1203.jpgЗ 22 по 26 квітня 2019 року в ЗДО (яслах-садку) № 42 проведені тематичні заняття та розваги присвячені найвеличнішому християнському святу – Великодню.

З малятами молодших груп «Берізка» (вихователь Зюзь С.Г.), «Сонечко» (вихователь Колосюк В.О.) проведені комплексні заняття «Прикрасимо Великоднє яєчко». В ході занять педагоги продовжили знайомство малят із традиціями та звичаями, пов’язані із святкуванням Великодня (випіканням пасхи, розписуванням писанок, фарбуванням крашанок, оздобленням оселі до свята). Розвивали творчі здібності дітей, виховували бажання святкувати Великдень за українськими традиціями.

/Files/images/velikden_2019/DSCN1211.jpgНа середніх групах «Віночок» (вихователь Скляр Т.М.), «Чомучка» (вихователь Проценко Т.М.) проведені тематичні заняття з образотворчої діяльності – малювання фарбами «Великодні писанки – диво із див», аплікація «Паска з писанками». В ході занять педагоги збагатили досвід дітей знаннями про звичаї та традиції українського народу з святкування Великодня, формували вміння працювати з фарбами, симетрично наклеювати писанки з використанням світлих, радісних тонів, розвивали творчу уяву, асоціативну пам’ять, мислення, самостійність, зосередженість, виховували інтерес до образотворчої діяльності, бажання творити красу своїми руками.

/Files/images/velikden_2019/DSCN1212.jpgНа старших групах «Оленка» (вихователі Солонько Н.О., Данилів К.Г.), «Ведмежатко» (вихователі Зубковська Г.М.,Фесун Л.А.) працювали творчі майстерні по виготовленню різноманітних писанок (оздобленням бісером, фарбами), проведені заняття з народознавства «Традиції святкування Великодню на Україні», з образотворчої діяльності – малювання «Розмалюємо писанку», ліплення «Пасхальне яйце». В ході занять педагоги поглибили уявлення та знання про давнє величне християнське свято Великдень, народні традиції його святкування. Під час малювання,ліплення та аплікації малята вчились самостійно задумувати орнамент писанки, закріпили знання про українські ремесла, історію розвитку писанкарства. Вихователя розвивали у дітей фантазію, естетичний смак, виховували повагу до народних ремесел, виховували повагу до народних традицій.

/Files/images/velikden_2019/DSCN1216.jpgНа старших групах «Оленка» (вихователі Солонько Н.О.), «Ведмежатко» (вихователь Зубковська Г.М.) разом з музичним керівником Долотовою О.Б. підготували і провели розвагу з народознавства «Світлий день Великдень». В ході розваги діти закріпили знання про історію виникнення свята та традиціями його святкування. Під час виконання віршів, хороводів, пісень «Прийшла весна», «Сонячний віночок», «Писанка», сценки «Великодній кошик» вихованці старших груп показали свої музичні здібності. Артистично виконали ролі Яйця, Ковбаси, Масла, Сира, Паски, Писанки. Проведення розваги сприяло вихованню у дітей інтересу до звичаїв та традицій українського народу./Files/images/velikden_2019/DSCN1259.jpg/Files/images/velikden_2019/DSCN1240.jpg/Files/images/velikden_2019/DSCN1230.jpg/Files/images/velikden_2019/DSCN1223.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 158

Коментарi